Monday, April 03, 2006

Kuidas Falcki mehed meile jälle tünga tegid

Vahest mul on tunne, et kui Falcki ei oleks, peaks Äripäev ta välja mõtlema. Millest nad muidu kirjutaks. Täna sai 4 lehekülge ära täidetud.
Täna siis sellest, et Falck olla Tallinna linna parkimisteenuse hanke enda näo järgi korraldanud ja täiesti eba-ausalt tasku pistnud. Hange sai kohe nii ära timmitud, et osaleda suutsid ainult Soome parkimisfirma, Eesti turvafirma ja Eesti mobiilioperaator.
Sellises eba-ausas konkurentsis tegi Falck pakkumise, mis on linnale vähemalt 8 miljonit krooni kasulikum kui paremuselt teine pakkumine, arvuta kuidas tahad. Aga kuna Falck esitas pakkumises nõutud numbrid ebastandardsel kujul, siis oleks saanud Falcki pakkumise tühistada. Linn aga tunnistas Falcki pakkumise hoopis parimaks. Ju ikka sellepärast, et Falckile magus pirukas kätte mängida. Sest selge on ju see, et kui tegemist ei oleks tellimustööga, oleks iga linna-ametnik valinud 8 miljonit krooni kallima kogemusteta teenusepakkuja.
Asja mõjutas tõenäoliselt ka Urmas Sõõrumaa isiklikult. Tegemist on ju ometigi 0,7%-ga Falck Balticsi aastakäibest.

Kallis Raimo Ülavere. Vasta nüüd palun ausalt kahele küsimusele:
1) Kas sa mõtlesid selle loo tõesti täiesti ise välja või aitas natukene keegi põhja-poolt mõelda ka?
2) Kas sinu arvates on tegemist sellise õiglase, mõlema poole argumente võrdselt kajastava looga, või plaanisidki siukest ära-panemise värki teha?

No comments: